Logo TINT Financiele Diensten

MijnEnergieWens.nl

’We krijgen niet te horen wat we altijd willen. Ze zijn eerlijk, we kunnen goede discussies voeren, maar onderaan de streep hebben ze het beste met ons voor.’

Waar ik van hou is die eerlijkheid, zegt Massimo, mede-eigenaar van MijnEnergieWens.nl. ‘En dat ze zo eerlijk zijn is alleen maar goed. Ik ben blij dat we geen boekhouder hebben die met ons meepraat en alles doet wat wij zeggen.’ 

Het ontstaan van MijnEnergieWens.nl

Massimo begon drie jaar geleden met MijnEnergieWens.nl met goede vriend, Nick. ’Corona brak aan en de sportieve verplichtingen kwamen stil te liggen, uit verveling zijn we maar gaan ondernemen’, grapte Massimo.

Eerst wilde ze een webshop beginnen wat Action zou moeten concurreren, maar dat was niet wat ze ervan verwachtten. Toen zijn ze gaan kijken naar de aan- en verkoop van zonnepanelen, destijds een booming business. ‘We verkochten de panelen en lieten ze installeren door zzp’ers. De vraag was enorm, maar na een tijdje kwamen we erachter dat de zzp’ers aardig duur waren en niet de kwaliteit leverde die we wilde’, zo vertelt Massimo.

Toen is Dion erbij gekomen. Het jongere broertje van Nick en goede vriend van Massimo. Dion beschikt over alle nodige kennis en certificaten om zonnepanelen te plaatsen en zo gingen ze met zijn drieën op pad. ‘Al snel kwamen wat andere vrienden bij ons werken en hadden we een eerste volwaardig installatieteam’, zegt Massimo. In 2020 en 2021 bleef de vraag naar zonnepanelen groeien en bouwde ze een stabiel bedrijf met inmiddels drie installatie teams en +/- 20 man personeel.

Groeien, groeien en bloeien.

Naarmate MijnEnergieWens.nl groeide werden de vragen aan de boekhouder ook ingewikkelder. ‘Onze voormalige boekhouder deed zijn werk prima, maar hij had minder kennis van het fiscale gedeelte,’ zo vertelt Massimo. Hij kwam er via via achter dat het bij een bepaalde winst in een VOF voordeliger is om over te stappen naar een BV.

Daniella, de moeder van Nick en Dion heeft al jaren een DA en wordt op zakelijk gebied begeleid door TINT. ‘Ze stelde voor om ons in contact te brengen met Humphrey om het gesprek aan te gaan. Na het eerste gesprek dachten we meteen dat het beter is om over te stappen van boekhouder met oog op de toekomt,’ zegt Massimo.

Zo zijn Massimo Nick en Dion overgestapt naar TINT en zijn ze meer dan tevreden over het totaalconcept. ‘De combinatie van de boekhouding, belastingadvies en de salarisadministratie werkt goed en is op elkaar afgestemd.’

‘Ik heb ook regelmatig contact met Vivian, die helpt mij echt bij van alles, zakelijk, maar ook als ik privé een huis wil kopen bijvoorbeeld.’

Van Potentiële Overnames tot Strategische samenwerking

Naast de vaste werkzaamheden heeft TINT ze als bedrijfsovername adviseur ondersteund tijdens de gesprekken van potentiële overnames. Er zijn een aantal intensieve gesprekken gevoerd met verschillende bedrijven die zij interessant vonden voor een mogelijke overname. Tijdens dit proces was TINT nauw betrokken en hebben we actief deelgenomen aan ieder gesprek om MijnEnergieWens.nl van waardevol advies te verstrekken. ‘Hoewel dit traject uiteindelijk niet heeft geresulteerd in een overname, kunnen we zonder twijfel stellen dat we er als team veel van hebben geleerd’, zo vertelt Massimo.

Daarna ging MijnEnergieWens.nl in gesprek met 100% duurzaam. Een organisatie met een mooie klantenportefeuille en een groot netwerk. ‘Zij kampte alleen met het ontbreken van een installatieteam dat hoogwaardige kwaliteit kon leveren,’ aldus Massimo. Voor MijnEnergieWens.nl was de stabiliteit van het klantenbestand van 100% duurzaam aantrekkelijk. ‘We zagen kansen om onze hoogwaardige installatie teams in te zetten voor beide installaties’.

Humphrey heeft een belangrijke rol gespeeld door juridische aspecten en een constructie te formuleren die aantrekkelijk is voor beide partijen. Massimo benadrukt: ‘Het meedenken in constructies, fiscale voordelen en het streven naar efficiëntie is erg fijn. TINT is niet alleen een accountant, maar ook een eerlijke en directe sparringpartner die zoekt naar een win-win situatie voor iedereen.

Hoewel de details van de samenwerking tussen 100% Duurzaam en MijnEnergieWens.nl momenteel worden uitgewerkt, staat de handtekening naar verwachting binnenkort op papier. Massimo sluit af met de constatering: “Binnen drie jaar hebben we een solide en stabiel bedrijf opgebouwd. De sterke vraag naar zonnepanelen heeft ons in zekere zin verwend, maar desondanks blijven we op zoek naar de volgende uitdaging binnen de energietransitie om verder te groeien.”

Cijfers vertalen naar: fiscale voordelen & bedrijfseconomische adviezen

Zit je al een tijd bij hetzelfde boekhoudkantoor? En heb je het gevoel te veel belasting te betalen? Of dat je geen grip hebt op je financiële huishouding? Kom dan eens langs voor een kop koffie. Wij kijken kosteloos naar je financiële huishouding en beloven dat je met minstens één waardevol advies de deur uit gaat.