Logo TINT Financiele Diensten

Bedrijfsovername Adviseur

Sta je op het punt om een bedrijf over te nemen? Of juist om je bedrijf te verkopen? Er komt veel kijken bij het verkopen, overnemen of toetreden van een bedrijf. Er spelen niet alleen financiële aspecten mee, maar ook juridische, fiscale en emotionele aspecten. Als bedrijfsovername adviseur ondersteunen wij je bij de voorbereiding en uitvoering van de aan- of verkoop van een onderneming. 

Vast contactpersoon

Vaste tarieven

100% gedigitaliseerd

Waar heb je een overnameadviseur voor nodig?

Bedrijf verkopen

Je bedrijf verkopen. Ingrijpend, ingewikkeld en intensief. Het is de verkoop van je levenswerk. Een goede voorbereiding en afwikkeling is nodig om je bedrijf uit handen te geven.

Familiebedrijf

Als familiebedrijf weten we als geen ander wat erbij komt kijken bij een overname binnen de familie. In de praktijk is het lastig om privé en zakelijk hierin te onderscheiden, waardoor je bepaalde zaken het beste kan vastleggen om onderlinge conflicten te mijden.

Bedrijf kopen

Een goedlopend bedrijf kopen is geen garantie voor succes. Hoe maak je een bedrijfsovername succesvol en welke keuze zijn daarbij belangrijk? Wij ondersteunen je bij het maken van de juiste keuzes.

Management Buy in of - out

MBI’s of MBO’s komen vaak voor wanneer trouwe werknemers het bedrijf willen overnemen of gedeeld eigenaar willen worden. Je ziet kansen, kent het bedrijf door en door en heb vertrouwen in de toekomst.

De rol van een adviseur

Een bedrijfsovername adviseur heeft specialistische kennis over meerdere vakgebieden. Voor het begeleiden bij een overname is het van belang om kennis te hebben van juridische, financiële en bedrijfseconomische aspecten. Maar met name bij bedrijfsovername in het MKB, staat het menselijke aspect centraal. Het ‘managen’ van verwachtingen en emoties is een belangrijke taak. 

Het proces van een bedrijfsovername

Een bedrijfsovername is nooit hetzelfde. Daarom kijken we per situatie welke stappen er gezet moeten worden. Toch werken we vaak in drie fases:

1. Voorbereiding

Wat zijn je doelen, welke koop- of verkoopstrategie hanteren we, wie zijn potentiële kopers, en wat is mijn bedrijf waard? Allerlei vragen en inzichten waardoor we sterk en voorbereid aan de onderhandelingstafel kunnen zitten. 

2. De onderhandeling

Of het nou gaat om de verkoop, aankoop, MBI of MBO er moet onderhandeld worden. In dit proces begeleiden we hoe de partijen nader tot elkaar kunnen komen om een win-win situatie te creëren. 

3. De afronding

Zijn de handen geschud? Dan kunnen we de bedrijfsovername gaan afronden. Vaak krijgen we dan te maken met een due diligence onderzoek, het opstellen van de overeenkomst en het afwikkelen van juridische en notariële aspecten.

 

Dit mag je van ons verwachten

In het werk als financieel dienstverlener willen we een nieuwe standaard zetten. Zodat we ondernemers in hun kracht zetten en ze tijd overhouden voor de zaken waar zij écht goed in zijn. In alles wat we doen is het onze taak om cijfers tot leven te brengen en deze te vertalen naar begrijpelijke taal en concrete inzichten. Zo niet anders bij het proces van een bedrijfsovername. 

Wat we het belangrijkste vinden is de relatie tussen met jou als klant. Een goede relatie maakt ons werk leuk en geeft energie. Een klik hebben, plezier kunnen maken en elkaar vertrouwen is de basis als het gaat om financiële zaken. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? En sta je op het punt om een onderneming te (ver)kopen? Kom dan eens langs voor een kop koffie.