Logo TINT Financiele Diensten

met marijn

‘'Het keerpunt was de financiële prognose voor de komende jaren. Het werd snel duidelijk dat de overstap naar een BV fiscaal voordeliger was en de betere keuze met oog op aansprakelijkheid.’’

In 201X stapte Marijn binnen bij TINT. Destijds werkte Marijn nog gedeeltelijk in loondienst als SEA-specialist bij de Kamer van Koophandel. In zijn vrije tijd begon hij langzaam met ondernemen met de oprichting van zijn kledingmerk HUFA. Nog geen X jaar later zette hij al de stap om zijn eenmanszaak om te zetten naar een BV. Niet met zijn kledingmerk, maar als SEA-freelancer en zijn bedrijf ‘met marijn’.

Opklimmen naar het ondernemerschap

Na jarenlange ervaring bij meerdere bureaus had Marijn zich uiteindelijk opgewerkt naar een senior SEA positie bij Dept Agency. Een van de grootste en toonaangevendste bureaus van Nederland. ‘Dit was wel echt het hoogst haalbare, ik beheerde miljoenen budgetten en werkte voor de grootste klanten,’ zegt Marijn trots. Het bureau leven paste steeds minder bij hem. ‘Ik wilde minder focussen op uren draaien en meer op waarde toevoegen, het liefst bij een organisatie zonder winstoogmerk en zo is de KVK op mijn pad gekomen.’

Bij de KVK kreeg hij ook de ruimte om in zijn vrije tijd HUFA op te richten. Een leuke manier om zijn creativiteit kwijt te kunnen. ‘Maar na een tijdje werd ik benaderd voor een freelance klus en dat was wel lekker bijverdienen,’ grapt Marijn. ‘Het bleef alleen niet bij één klus en toen ik een opdracht kreeg aangeboden van 12 uur in de week was de keuze snel gemaakt.’ Marijn stapte volledig over naar het ondernemerschap en begon te werken vanuit zijn bedrijfsnaam ‘met marijn’.

Niet meer voor bedrijven werken, maar met bedrijven werken. Dat is moeilijk aan bureauzijde, maar als freelancer is dat waar hij op focust. Daarom ook de naam ‘met marijn’. Met zijn ervaring en een stevig netwerk van ondernemers en marketingmanagers wist Marijn gestaag zijn klantenbestand op te bouwen.

De overstap van eenmanszaak naar BV

Na verloop van tijd groeide niet alleen zijn klantenbestand, maar groeide hij ook in type klanten. ‘In het begin beheerde ik budgetten van samen 3 à 5 duizend, maar dat werden al snel tonnen’, zo vertelt Marijn. ‘Het keerpunt om over te stappen kwam toen Willem een financiële vergelijking presenteerde voor de komende jaren. Het werd snel duidelijk dat de overstap naar een BV niet alleen fiscaal voordeliger was, maar ook een betere keuze met het oog op aansprakelijkheid.’

‘Hoe ik de overgang heb ervaren? Eerlijk gezegd heb ik het idee dat ik alleen wat krabbeltjes heb moeten zeggen. Het was heel relaxt dat Willem en zijn team het volledige proces uit handen namen. Verder heeft Willem me begeleid wat er voor mij anders werd qua geldstromen, salaris en dat soort dingen.’

Nu zit Marijn regelmatig met Willem om de tafel om de cijfers door te nemen en te kijken naar de toekomst. Zo heeft Willem hem recentelijk geholpen met een pensioenregeling, zakelijke investeringen en zelfs met de financiering van een appartement in Portugal, waar Marijn een deel van het jaar doorbrengt. ‘Heerlijk, vanuit daar werken, veel surfen en genieten van het leven,’ vertelt Marijn stralend.

Vooruit kijken (met) met marijn

Marijn kijkt zelf ook vooruit: ‘Binnenkort verander ik de bedrijfsnaam met marijn, zodat ik me meer positioneer als agency in plaats van freelancer’. Hij krijgt vaak de vraag van klanten om ook nevendiensten te verrichten zoals zoekmachine – en  conversie optimalisatie. Ik twijfel alleen nog hoe ik dit ga aanpakken, samenwerken met freelancer of de stap zetten om personeel aan te nemen, maar de tijd zal het leren’.

Over een jaar of 5 zou Marijn ook graag minder in de uitvoer willen doen en zich meer richten op strategieën en klantcontact. Misschien zelfs een nieuw project starten, zoals hij destijds deed met HUFA. ‘Het is ook gewoon leuk om zelf iets op te bouwen, maar ik zie wel wat er op mijn pad komt. Misschien is het volgend jaar alweer heel anders, zo sluit Marijn grappend af.

Cijfers vertalen naar: fiscale voordelen & bedrijfseconomische adviezen

Zit je al een tijd bij hetzelfde boekhoudkantoor? En heb je het gevoel te veel belasting te betalen? Of dat je geen grip hebt op je financiële huishouding? Kom dan eens langs voor een kop koffie. Wij kijken kosteloos naar je financiële huishouding en beloven dat je met minstens één waardevol advies de deur uit gaat.