Fiscaal advies

Bij ons kan je terecht voor alle fiscale aangiften. Onze adviseurs beschikken over de nodige fiscale kennis en ervaring om, naast het verzorgen van de fiscale aangiften, jou van advies te voorzien. Vanwege onze persoonlijke benadering kennen we je persoonlijke situatie en kunnen we de best mogelijke adviezen geven. Als het om belastingen gaat krijgt je bij ons een totaal pakket en zorgen wij voor een zo gunstig mogelijke fiscale afwikkeling. Wij zorgen ervoor dat je fiscaal zo voordelig mogelijk uitkomt!

FINANCIËLE PLANNING

Jouw persoonlijke en zakelijke financiële belangen zijn nauw met elkaar verbonden. Lang niet altijd is inzichtelijk hoe deze belangen door elkaar heen lopen. Een goede financiële planning geeft je meer inzicht. Gebeurtenissen in het persoonlijke leven hebben gevolgen voor de bedrijfssituatie en andersom. Bij bepaalde gebeurtenissen kunnen er verschillende vraagstukken zijn:

  • Hoe sta ik ervoor als ik stop met mijn bedrijf?
  • Hoe ziet mijn inkomen er uit als ik met pensioen ga?
  • Welk inkomen heeft mijn partner als ik kom te overlijden?
  • Wat is mijn inkomen als ik arbeidsongeschikt raak?
  • De financiële planning is dan ook zeer persoonlijk, waarbij jij als ondernemer in het middelpunt staat.
  • Een actuele en goede planning geeft je inzicht in alle financiële lijnen, zowel persoonlijk als zakelijk.

ORGANISATIESTRUCTUUR

Er zijn vele rechtsvormen mogelijk, maar welke past het best bij jouw ondernemeing? De keuze heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid én de belastingverplichtingen. Samen met onze fiscalisten bekijk wordt bekeken hoe je fiscaal vriendelijk vermogen opbouwt en welke mogelijkheden er zijn om jouw onderneming fiscaal optimaal in te richten.

BEDRIJFSOVERDRACHT

Bedrijfsopvolging is vaak een emotioneel proces en roept veel vragen op:

  • Is er een geschikte opvolger?
  • Hoe lang wil je zelf nog actief zijn in de onderneming?
  • Ben je klaar om de ondereneming over te dragen?

Het overnemen van een bedrijf kun je fiscaal maar één keer goed doen. Onze ervaren fiscalisten zijn al jaren betrokken bij bedrijfsoverdrachten zowel bij verkoop aan derden maar ook bij complexere overdrachten binnen het familiebedrijf. Onze fiscalisten maken een compleet overname advies op maat waarin met alle fiscale aspecten rekening wordt gehouden.

Bel of mail ons gerust, nog voordat het direct nodig is! Een bedrijfsopvolging kan een proces zijn van een aantal jaar. Wij staan klaar om u te helpen met de uitdagingen en vraagstukken als het gaat om bedrijfsoverdracht.

FISCALE ASPECTEN

 

AUTO VAN DE ZAAK

Veel ondernemer rijden graag in een auto van de zaak, maar de regelgeving omtrent de belastingen hierover verandert regelmatig. Bij aanschaf van een auto heb je de optie om deze zakelijk of als privéauto te kopen. Beide opties hebben voor- en nadelen. Welke optie dan de meest gunstige optie is, is afhankelijk van een aantal factoren. We rekenen dit graag voor je uit!

INVESTERINGSAFTREK

Wanneer er voldoende wordt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen mag er een extra bedrag van de winst afgetrokken worden. Hierdoor wordt er minder belasting betaald. Afhankelijk van de soort investering kan dit bedrag afwijken. Er zijn namelijk meerdere investeringsaftrekken (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA).

Ben je van plan om te investeren en ben je benieuw wat dan de daadwerkelijke aftrek oplevert? Neem contact op met ons kantoor en wij helpen je graag verder!

SUBSIDIES

Subsidies en belastingvoordelen kunnen veel geld opleveren. Er zijn vele subsidies beschikbaar voor de stimulatie en ondersteuning van innovaties en ontwikkeling van bedrijven. Er zijn veel verschillende subsidies op het gebied van onderwijs, personeel, energie, auto, natuur, (startende) ondernemers. Graag bekijken wij samen met je wat de mogelijkheden zijn tot aanvragen van subsidies.

Interesse in onze diensten:

Neem contact op met: